Cyklotátův rok

února 08, 2019

Do roku 2018 jsem vstupoval s (na své poměry) velkými ambicemi a očekáváním. Čekal jsem syna, dokončoval přípravy ke spuštění blogu, plánoval hodně jezdit na kole a absolvovat nějaké hobby závody.

Co z toho se mi povedlo a jak jsem se svým rokem 2018 spokojený?



Jonášek

Ten se mi teda opravdu povedl!!! Před pár dny mu byl rok a je úžasnej! Umí samozřejmě pěkně zařvat a občas jsem z něho v kombinaci se staršíma holčičkama na prášky, ale jinak je to veselej borec a celou rodinu už umí pořádně rozesmát.

...snad mu to zůstane! :-D

Blog

Tady se musím přiznat, že mám ještě velké rezervy, oproti svým původním očekáváním. Pokud mě sledujete od začátku, jistě jste si toho mohli všimnout.

V prvním měsíci po spuštění blogu jsem, opojen počátečním nadšením, sázel jeden článek za druhým. Brzy se ale dostavila první krize, protože jsem psal převážně v noci, kdy zbytek rodiny spal, abych nás neokrádal o společný čas. Radši jsem okrádal sebe o spánek. Dlouho jsem to tímto stylem nevydržel, začal jsem být nadměrně unavený, to se projevilo na mé náladě a chovaní, hlavně k dětem. A to jsem musel rychle změnit! Srovnal jsem si priority a v blogovaní trochu polevil. Začal jsem si dávat pozor na dostatek spánku, a síly i dobrá nálada se začaly vracet. Od té doby bohužel četnost článků výrazně prořídla...

Do toho na podzim přišla změna zaměstnání. Kvůli velmi brzkému vstávání musím chodit i brzo spát. Tím jsem přišel o večerní čas na psaní. Proto je teď pro mě psaní článků ještě složitější a smolím to, kdy se dá... Pozitivní na tom je, že mám stále o čem psát a nepíšu jen proto, abych něco napsal. :-)
Nápadů na články a témata mám spoustu, tak mi držte palce, ať jich v roce 2019 co nejvíce zrealizuji  ;-)

v procesu...

Kolo a závody

Na kole jsem za loňský rok najezdil necelých 2500 km. Pro někoho málo, pro někoho moc... Pro mě málo! Obzvláště, když většina z toho naskákala po pěti kilometrech při dojíždění do práce. Neměl jsem konkrétní cíl, ale na víkendové vyjížďky ,,pro zábavu" jsem se dostal výrazně méně, než jsem si představoval.

Proč? Především kvůli časově náročné práci. Tu jsem ale v polovině října loňského roku změnil a věřím, že se mi blýská na lepší časy. :-) A nešel jsem za vyšším platem, ani za perspektivnější pozicí, šel jsem za lepší pracovní dobou a čistou hlavou, abych měl více času na rodinu, kolo a osobní rozvoj. Věnoval jsem tomu celý minulý článek. Pokud jste ho ještě nečetli, máte možnost ZDE.

Asi nejvydařenější loňská vyjížďka na Stříbrné hoře v Polsku.


Závody
...jsou pro mě zpestřením sezóny a vlastně i života. Miluju tu atmosféru, před-závodní nervozitu a vydání se ze všech sil. Jsou takovou ostrou zkouškou mých limitů a nezávodím ani tak s ostatními závodníky, jako spíš sám se sebou. I v počtu závodů jsem si rok 2018 maloval jinak, než jak to ve skutečnosti skončilo.

Celkem jsem absolvoval 3 závody:

Monteria Fatbike race Stolove Gory
Enduro Trutnov Trails
Ž3 Sport Sprint Triatlon

Každý z těchto závodů jsem si neskutečně užil, i když jsem si na každém sáhl na dno svých sil, ale všechny jsem dokončil. Motivuje mě to na sobě pracovat, dostat se do ještě lepší fyzické kondice, znovu se těchto závodů zúčastnit a dokončit je s pocitem, že se posouvám vpřed a zase si užít tu krásnou závodní atmosféru.

Ani letos si Enduro Trutnov Trails nenechám ujít!


Rád bych si do kalendáře připsal i pár dalších závodů, ale ty budu plánovat až v průběhu sezóny v souladu s rodinnou pohodou.

ALE!!!

Už 4 roky se chystám na legendární Rallye Sudety MTB. 113 km dlouhý a technicky náročný MTB maraton. To by byla teprve zkouška... :-) Tak to snad letos konečně poprvé dopadne!



Cyklotátův cíl na rok 2019

Být hodně se svou rodinou a dělat ji šťastnou - protože rodina je to nejdůležitější, co v životě máme!

Být sám šťastný - protože jinak nebude šťastná naše rodina!

A sportovní cil?

Najet 5000 km! Co? 2x víc než vloni? Jo! Já to dám!!!
Zlepšit svou techniku na horském kole, a tím výrazně zrychlit a ještě více si užívat jízdu v terénu. Jak to udělám, ještě přesně nevím, ale určitě si to nenechám pro sebe. ;-)
Jezdit a závodit pro radost, jak jen to půjde, ale ne na úkor rodiny.


Hlavně nechci rok 2019 přežívat, ale UŽÍVAT!!! Jdete do toho se mnou?


Váš Cyklotáta



You Might Also Like

2 komentářů