Týden první: Těžká rána sportovcova

února 11, 2018

První týden mého snažení je u konce a je tedy čas na jeho zhodnocení. V následujících řádcích se dočtete, jak se mi podařilo splnit své cíle.

 Po sobotním závodu, jemuž patřil minulý příspěvek, jsem si dal neděli bez sportu, abych se od pondělí mohl odpočatý vrhnout do tréninku, a vlastně do úplně nové éry svého života.






Den první: pondělí



Budíček 5:30; spánek: cca 5,5h; na kole: 25‘55‘‘ - válce

Vstávalo se mi celkem snadno. Neměl jsem však z předešlého dne k tréninku nic nachystáno, a proto jsem se se startem trochu opozdil. Další načekanou věcí byla dcerunka vstávající o čtvrt hodiny dříve, než bylo nutné. Musel jsem tedy slézt už po 25 minutách, ale i přes tento neuspokojivý čas jízdy jsem byl spokojen, že jsem vůbec vstal.

Pak následoval běžný pracovní den. Tedy školka, práce, rodina… A když šla rodina spát, pustil jsem se do dopisování a dotváření reportáže ze závodu. Práce na příspěvku se ale protáhla až do druhého dne, a já ulehl až o druhé hodině ranní.

Den druhý: úterý



Budíček 7:00; spánek: 5h; na kole: do práce

I když jsem si volné ráno původně plánoval až na středu, kvůli pondělnímu ponocování mi přišlo rozumnější si přispat už v úterý. Budík mi tedy zvonil až v 7:00 a rovnou začal kolotoč pracovního dne. Ovšem o kolo jsem nepřišel. Jel jsem na něm do práce a zpět, tedy cca 2x 7km. Aspoň něco! 

Den třetí: středa



Budíček 5:30; spánek: cca 5h; na kole: 56‘50‘‘ - válce

Na středu se mi povedlo můj tréninkový set nachystat už večer, což mi zpříjemnilo a urychlilo ranní start a v sedle jsem vydržel (bez pár minut) plánovanou hodinu.

Vše připraveno k rannímu tréninku...




Den čtvrtý: čtvrtek



Budíček 5:30; spánek: cca 6h; na kole: 1h 00‘13‘‘ - válce

Hodina pokořena, ovšem posledních 5 minut bylo utrpení. Strašně mě bolela (_i_) !!!
Přes den nic nového a do postele jsem se dostal zase až v 1:00…

Den pátý: pátek


Budíček 5:30; spánek: cca 4,5h; na kole: 55‘42‘‘ - válce

S pátkem přišla první ranní krize a příšerná nechuť vstávat. Ale představa, že se vám tady musím potupně přiznat, že jsem to vzdal, pro mě byla naprosto nepřípustná!!! Tady na mě můj blog poprvé perfektně zapůsobil jako onen bič, o kterém jsem psal v úvodnímpříspěvku. I přes počáteční nechuť jsem si nakonec příjemně zašlapal, jen posledních několik minut bylo opět utrpením v podobě bolesti pozadí. Snad se to časem zlepší…

Po tomto překonání se jsem byl celý den pozitivně naladěný a plný energie. ZKUSTE TO!!! I když se Vám příšerně nechce, ať jde o cokoliv, hecněte se a překonejte se!! Budete na sebe hrdí a budete se chtít překonat znovu, jako já. I to patří k cestě za štěstím.

Den šestý: sobota


Budíček 5:30; spánek: cca 6h; na kole:  1h 01‘46‘‘ - válce

Po šesti hodinách spánku se mi zase vstávalo o trochu lépe. Odšlapal jsem si svou hodinku, tím splnil svůj stanovený cíl a neděle může být v duchu odpočinku.

Vyhodnocení


Nebyl to vůbec jednoduchý týden. Abych do svého dne nasoukal všechny potřebné aktivity, zkusil jsem trochu omezit spánek. Aby to na mě nemělo negativní vliv, udělal jsem proto jisté změny ve svém stravování a zařadil jednu netradiční činnost. Jaký to má na mě účinek uvidím až s větším odstupem času, ale zdá se, že to pomáhá. O tom ale v nějakém z příštích příspěvků.

 Hlavní cíl, tedy hodinka kola 5x v týdnu, až na pondělní zkrácení, jsem splnil! Večerní běh se mi zatím zařadit bohužel nepovedlo. Celkově jsem své cíle splnil tak na 80% a věřím, že v příštím týdnu už to bude na 100%!

Cíl na další týden


Na 100 % splnit cíl z prvního týdne:  5x v týdnu hodina na kole na válcích + 3x v týdnu večerní běh.
Na vyhodnocení se těšte zase příští týden v neděli.

A jak jste na tom Vy, s plněním svých cílů a snů? Napiště mi na mail cyklotata@gmail.com svůj příběh a budete-li chtít, zveřejním ho na svém blogu ve speciální kategorii s vašimi příběhy.


Úspěšný týden Vám přeje


Cyklotáta

You Might Also Like

2 komentářů

  1. drzim palce! :) my treba ted koukame na singl cyklo voziky, je to veda :)

    OdpovědětVymazat
  2. Děkuju! ;-) Vozík je super věc. Každý den s ním jezdíme do školky. :-) Zatím máme jen obyčejný pro 2, ale vysněný mám Thule Choriot. Měl jsem ho půjčený a je perfektně promakaný. Jen ta cena je hrozná... :-(

    OdpovědětVymazat